алое вера

Алое вера. Багаторічна трав'яниста рослина сімейства лілійних (близько 250 видів), поширене в тропічних і субтропічних зонах. Деревоподібна алое, що вирощується як кімнатна культура, називається столітник. У косметиці використовується в основному Aloe vera.

Одержуваний зі свіжого листя сік алое містить ферменти, вітаміни та інші біологічно активні речовини, серед яких важливі антрахіновие глікозиди. До складу соку входить маловивчене смолиста речовина, також володіє фармакологічними властивостями. Сік надає загоює, бактерицидну, тонізуючу дію. Його використовують в препаратах для чутливої ​​шкіри, проти вугрової висипки, жирної себореї і лупи, від випадіння волосся.

Гель алое - безбарвне, злегка каламутне желе, що містить амінокислоти, стерини, ферменти, жирні кислоти, цукор, лактат магнію. Має зволожуючу, фотозахисним властивостями. Застосовується в кремах і лосьйонах для шкіри, засоби по догляду за волоссям, препаратах для гоління.

03.03.2014