звірі | ДИВОВИЖНИЙ СВІТ ТВАРИН

Білий ведмідь може покривати величезні відстані - до 70 км на добу Білий ведмідь може покривати величезні відстані - до 70 км на добу. За один рік деякі ведмеді Свальбарда, за якими можна було стежити завдяки радіоошейніку, проходили до 3200 км.

Вважається, що за все своє життя деякі білі ведмеді обстежують територію, рівну половині Франції. Однак інші залишаються все своє життя на одному і тому ж місці.

Ведмеді переміщаються не тільки в пошуках їжі.

Так, влітку під час танення льодів, вони слідують за відступаючим припаєм на північ.

Взимку, навпаки, вони відправляються на південь. Читати далі

В період   розмноження   кожна сім'я страусів визначає для себе досить обмежену ділянку, де вона робить гніздо і який захищає, поки пташенята не досягнуть 3-4-денного віку В період розмноження кожна сім'я страусів визначає для себе досить обмежену ділянку, де вона робить гніздо і який захищає, поки пташенята не досягнуть 3-4-денного віку. Радіус цієї ділянки - від 50 м до 800 м.

Cамец і самка страуса пильно охороняють його аж до початку висиджування кладки. Надалі вони дозволяють іншим страусів перебувати на своїй ділянці, але не облаштовуватися.

Навколо цієї ділянки на кілька кілометрів простягається буферна зона, яка особливо не охороняється. Віддаленість ділянок друг від друга відповідає зоні впливу кожного самця. Всі ділянки, разом узяті, утворюють сверхтерріторію групи страусів. Читати далі

Страуси стадні тварини і живуть сім'ями або групами весь рік Страуси стадні тварини і живуть сім'ями або групами весь рік.

Але у вересні, коли починається шлюбний сезон, сім'ї та зграйки перегруповуються, і кожен, хто входить до розмноження страуси об'єднуються за статевою приналежністю.

У ці тимчасові об'єднання, там, де страусів багато, входить до 50 самців і дещо менше самок. Об'єднання ці зберігаються до кінця сезону спарювань.

Через кілька днів групи періодично змішуються, а в інтервалах відбуваються шлюбні танці самців. Читати далі

Приблизно за годину до заходу сонця   кенгуру   виходять на годівлю або надсилаються до водопою Приблизно за годину до заходу сонця кенгуру виходять на годівлю або надсилаються до водопою.

Рудий кенгуру, як і більшість інших представників цього сімейства харчується переважно травою, а також квітучими бобовими, такими, як люцерна і конюшина.

Вони особливо люблять траву-дикобраз, жорсткі і гострі листя якої нагадують колючки. Цей злак росте у вигляді чагарників в посушливих і напівпосушливих районів, іноді його зарості тягнуться на сотні кілометрів.

Марі, дрібні рослини, багаті солями, також входять в меню кенгуру, але на їх частку припадає не більше 10% з'їденої їжі. Читати далі

Світовий рекорд стрибків у висоту для людини становить 2,44 м, а в довжину - 8,9 м;   кенгуру   ж може підскакувати на 3,3 м вгору і стрибати більш ніж на 9 м в довжину Світовий рекорд стрибків у висоту для людини становить 2,44 м, а в довжину - 8,9 м; кенгуру ж може підскакувати на 3,3 м вгору і стрибати більш ніж на 9 м в довжину.

Такі показники тварина демонструє лише тоді, коли змушені рятуватися від небезпеки на відкритій місцевості. Коли ж кенгуру рухається до джерела води або в напрямку родичів, його стрибки зазвичай складають 1,9 м.

Спосіб переміщення з використанням виключно двох задніх лап створює враження, що кенгуру підстрибує, як ніби підкидає знизу туго стислою пружиною. Він може розвивати швидкість до 20 км / год, а в разі небезпеки скакати ще швидше. Читати далі

Читати далі

Кенгуру, що живе в Австралії і є її символом, не бігає, а стрибає на задніх лапах, як туго стиснута пружина.

Це миролюбна тварина легко переносить посуху і сильну спеку; воно швидко розмножується і захоплює пасовища, призначені для овець.

На жаль, є побоювання, що про його існування можна буде здогадуватися по шкіряного взуття або корму для собак, заради чого кенгуру безжально знищується. Читати далі

Сурикатов зближує дивовижна прихильність, завдяки якій підтримується згуртованість групи Сурикатов зближує дивовижна прихильність, завдяки якій підтримується згуртованість групи. Така єдність необхідно для виживання маленьких денних мангустов саван і пустель.

У такій негостинної середовищі, щоб ефективно захищатися від хижаків, необхідно жити групами. Зазвичай в них налічується близько 30 звірків, що є оптимальним в пустельних умовах, так як всі члени суспільства можуть прогодуватися.

Соціальна організація влаштована не так, як у інших мангустів, у яких група грунтується на домінуючою парі тварин, що живуть в оточенні дитинчат. У сурікат разом живуть кілька дорослих самок і самців і їх численне потомство. Всі вони користуються однією норою і дуже прив'язані один до одного. Читати далі

Сурікати (Suricata suricata) - родичі мангустів.

«Сонце вже зійшло, і його промені починають безжально спопеляє пустелю «Сонце вже зійшло, і його промені починають безжально спопеляє пустелю. В отворі нори обережно показується мордочка. Ось уже з'явилася і одразу зникла голова; через кілька миттєвостей вона знову визирає на поверхню.

На цей раз суриката висовується по плечі і, уважно оглянувши околиці, нарешті виходить з нори і вмощується перед її входом.

За великим самцем, який виходить першим, швидко йдуть всі інші члени групи.

Сидячи вертикально на задніх лапках і спершись на хвіст, розташувавшись, пліч-о-пліч зі своїми родичами, сурикати починають день з сонячної ванни, ніжачись в косих променях вранішнього світила.

Вони застигають, прикривши очі, і в цей момент, здається, що вони ще не прокинулись від нічного сну. Читати далі

У гепардів самці і самці тримаються разом всього лише один-два дня в період розмноження, коли відбувається спарювання, вихованням же дитинчат займаються тільки самки У гепардів самці і самці тримаються разом всього лише один-два дня в період розмноження, коли відбувається спарювання, вихованням же дитинчат займаються тільки самки.

При сприятливих умовах виводки можуть з'являтися один за іншим через 17-20 місяців.

Вагітність триває трохи більше трьох місяців - від 90 до 95 днів; після закінчення цього терміну приносять от1до 8 малюків.

Малюки гепарда при народженні важать від 150 до 300 г, вони сліпі і беззахисні і знаходяться в повній залежності від матері.

У перші місяці життя вони надзвичайно уразливі: до дорослого віку доживає лише третина малюків. Читати далі

оскільки у   гепардів   численні родини велика рідкість, для того щоб сформувати групу нормального розміру, рідних братів майже ніколи не вистачає; оскільки у гепардів численні родини велика рідкість, для того щоб сформувати групу нормального розміру, рідних братів майже ніколи не вистачає;

ймовірно, тому зустрічаються такі спільноти, в яких пліч-о-пліч живуть неспоріднені самці;

ступінь їх можливого спорідненості або причини, що штовхають їх до об'єднання, визначити практично неможливо.

В разі гепардів не можна говорити про територію в повному розумінні слова, якщо під нею розуміти активно захищається ділянку. Виняток становлять лише ті рідкісні райони, де щільність популяції незвично висока. Читати далі